علی محمودیان - معاون کسب و کار اتاق اصناف

مدیر اتحادیه سوخت های جایگزین با بیان اینکه در حال حاضر شکاف تولید و مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر است، گفت: در صورت تداوم شرایط فعلی تا سال ۱۴۰۸ مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

به گزارش مشرق، علی محمودیان، معاونت کسب و کار اتاق اصناف ایران و مدیر اتحادیه سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته، امروز در نشست خبری همایش کشوری شکوفایی سبز، نوآوری‌های انرژی و حمل و نقل پاک گفت: یکی از مهمترین چالش‌های امروز چالش انرژی است و این بحران بیشتر از یک بحران اقتصادی به شمار می‌رود که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بررسی بحران فعلی انرژی نشان می‌دهد با وجود اینکه تولید بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر است اما مصرف به ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده که بیانگر شکاف ۲۰ میلیون لیتری است و اگر این روند ادامه داشته باشد تا سال ۱۴۰۸ مصرف به ۲۵۰ میلیون لیتر می‌رسد.

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

به گفته وی، هدر رفتی که در گازوئیل وجود دارد بیش از ۱۰ درصد است که سالانه ۱۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

محمودیان خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش‌ها ۱۰ میلیون لیتر بنزین و ۸ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می‌شود که از نظر ارزشی در مجموع ۶ میلیارد دلار می‌شود که ناشی از جذابیت قیمت انرژی در کشورهای همسایه است.

وی همچنین تصریح کرد: سالانه ۶۰ درصد منابع انرژی به دلیل پرداخت یارانه هدر می‌رود.

عضو اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین خاطرنشان کرد: وابستگی به سوخت‌های فسیلی و سهم ناچیز تجدیدپذیرها در کشور فاصله عظیمی با استاندارد جهانی دارد به طوری که این شاخص در ایران ۳ درصد و در جهان ۲۶ درصد است.

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

محمودیان افزود: سهم فعلی سی ان جی در خودروهای سبک ۱۸ درصد است در حالی که که می‌تواند تا ۳۵ درصد تأمین سوخت را برعهده داشته باشد؛ در صورت عملیاتی شدن این مهم، سالانه ۴ میلیارد دلار در مصرف سوخت صرفه جویی می‌شود.

وی ادامه داد: در خصوص ال پی جی نیز تا ابتدای سال ۱۴۰۲ روزانه ۷ میلیون لیتر صرفه جویی می‌شد اما با افزایش ۱۰ برابری از چرخه مصرف خارج شد که پیشنهاد می‌شود به دلیل ناترازی موجود مجدداً وارد سبد سوخت شود.

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

لزوم تغییر ترکیب سبد سوخت

در ادامه این نشست شهرام اتفاق مشاور اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین گفت: بدترین گزینه در میان گزینه‌های مربوط به صرفه جویی در مصرف بنزین، افزایش قیمت سوخت است زیرا برحسب تجربه افزایش منابع حاصل از آن مربوط به امور زیر بنایی نمی‌شود.

وی ادامه داد: با افزایش قیمت بر نرخ تورم افزوده می‌شود و این در حالیست که در کشور شاهد نهادهای بودجه خواری هستیم که ابتدا این نهادها باید مورد بررسی قرار گیرند.

اتفاق خاطرنشان کرد: افزایش قیمت انرژی به عنوان یک گزینه مطرح است و تمرکز بر تنوع سبد سوخت داریم.

به گفته این مقام صنفی، باید اقدامی صورت گیرد که اثرگذاری عمیق و جدی داشته باشد. تغییر ترکیب سبد سوخت و تغییر تخصیص منابع یکی از راهکارهای مناسبی است که بر زندگی مردم هم فشاری وارد نمی‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 8
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    در سایپا و ایران خودرو را ببندید ماشین بی کیفیت وسوخت بالا و ایمنی پایین تولید نکنند هم مصرف سوخت پایین میاد وقیمت خودرو با کیفیت خارجی مطمنا خیلی ارزانتر خواهد شد شما مسوولین سینه چاک هم نگرانی کمتری خواهید داشت
  • IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    هرسال هزار یا دوهزار گرون کنید
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    چه کسانی مقصرند که تا1408مصرف بنزین به 250لیتر می رسد مطمئنا مردم نیستند مسلما انگشت اتهام سمت خودروسازان است آنها اگر نمی توانند خودروهایی متناسب با استاندارد های جهانی تولید کنند تولید خودروهای فعلی خود را متوقف و خودروهای روز جهانی اما ارزان قیمت را وارد کنند آنوقت خواهید دید که مصرف روزانه بنزین در ایران بین 30تا 50میلیون لیتر در روز خواهد شد
  • IR ۱۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    چرت نگید بنزین با کد ملی به‌ افراد بدهيد مصرف بنزین کاهشی هم می شود
  • IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    اگه بنزین مازاد بر سهمیه رو حذف کنین و به صورت آزاد و غیر یارانه ای بفروشین روزانه به ۵۰ میلیون لیتر میرسه.بیت المال هدر نمیره و هوا هم پاکتر میشه
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    اون قدر اختلاف ارز و قیمت بنزین زیاد شده که حتی گرون کردن ۴۰ تا ۵۰ درصدی نرخ بنزین هم نمیتونه کارساز باشه.
  • IR ۱۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    ملت عزیز ایران لطفا همت کنید و در تولید خودرو دقت کنید تا دولت اینقدر اذیت نشه.
  • IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
    0 0
    با این تولیدات مسخره داخلی چیز عجیبی نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس